BAKIŞ Haber –
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC), il genelinde başlattığı ilçe buluşmaları programı kapsamında Marmaris’e çıkarma yaptı. Muğla basınının önde gelen isimlerinden oluşan heyet, Marmaris’teki yerel basın temsilcileri ve kamu yöneticileriyle bir araya gelerek sektörün güncel sorunlarını değerlendirdi, ortak projeler için iş birliği mesajı verdi.
MGC heyetinde; Cemiyet Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, Cemiyet Üst Kurul Delegesi ve Milas Çizgi Gazetesi Kurucusu Kemal Sürgün, Cemiyet Başkanvekili ve Milas Bakış Gazetesi Sahibi Melih Kaşkar, Cemiyet Milas İlçe Temsilcisi, Umut Milas ve Milas Önder Gazeteleri Sahibi Oktay Çayırlı ile Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmaris İlçe Temsilcisi Temel Irmak yer aldı.
Kamu ve Basın Arasında Güçlü Bağlar Kuruluyor
Ziyaret programı kapsamında heyet; Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Aksel’i makamlarında ziyaret etti. Görüşmelerde, basın ve kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi, yerel medyanın kurumsal gelişimi, genç gazetecilere yönelik eğitim faaliyetleri ve iletişim ağlarının genişletilmesi konuları ele alındı.
Yerel Basınla Buluşma ve Ortak Proje Mesajı
MGC heyeti, ayrıca Marmaris Manşet Gazetesi Sahibi Arif Çataroğlu ve ekibiyle de bir araya gelerek yerel basının gelişimi, sektörün yaşadığı sorunlar ve dayanışmanın artırılması üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Dayanışma Kahvaltısı Pinata Deluxe Otel’de Gerçekleşti
Marmaris programının önemli duraklarından biri de Pinata Deluxe Otel’de düzenlenen üye buluşması kahvaltısı oldu. Toplantıya Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt de katılarak basın mensuplarına destek mesajı verdi.
Toplantıda, önümüzdeki dönem yürütülecek cemiyet çalışmaları, üyeler arası dayanışmanın artırılması ve uluslararası basın ilişkilerinin geliştirilmesi konularında fikir birliği sağlandı.
“Birlikte Üreteceğiz, Birlikte Güçleneceğiz”
Toplantıda konuşan MGC Başkanı Süleyman Akbulut, yürütülen ilçe ziyaretlerinin basın camiası açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Muğla genelinde yaptığımız bu buluşmalarla hem meslektaşlarımızın sorunlarını yerinde dinliyor hem de ortak hedefler doğrultusunda birlikte hareket etme kültürünü pekiştiriyoruz. Marmaris programımız da bu açıdan oldukça verimli geçti. Yerel medyanın gücünü birleştirerek yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.
Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin Marmaris programı, basın toplantıları ve kurum ziyaretlerinin ardından tamamlandı. Cemiyetin ilçe buluşmaları önümüzdeki haftalarda diğer ilçelerde de devam edecek.




