Cumhuriyet Halk Partisi Milas Belediye Meclis Üyesi ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partisinden Milas Belediye Başkan Aday Adayı olan Halil Mutlu, çalışmalarına ilçemizde faaliyet gösteren İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) bünyesindeki oda temsilcileriyle düzenlediği toplantı ile devam etti.
Harita Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Tolga Ay, Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Gürtan Ünal, İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Ali Avcı, Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Serap Türker, Jeoloji Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi Azmi Peker ve Şehir Plancıları Milas Temsilcisi Sibel Karakaş ile Çöllüoğlu Hanı’nda bir araya gelen CHP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Halil Mutlu, odaların belediyeler için en önemli danışmanlar olduğuna vurgu yaptı.
Oda temsilcileriyle yapılan toplantıda Milas ile ilgili yapılması gereken çalışmaların neler olduğunu estetik ve statik çözümleriyle birlikte dinleyen Mutlu, toplantının çok verimli geçtiğini söyleyerek tüm oda başkanlarına teşekkür etti. Mutlu, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde çok büyük yıkımlara ve can kaybına neden olan, asrın en büyük doğal afeti olarak adlandırılan depremin bir kez daha bölgemizin ve ülkenin bir deprem kuşağında olduğunu hatırlattığını belirterek; “Önemli olan depremden sonra neler yapıldığı değil, deprem öncesinde neler yapıldığı, hangi önlemleri aldığımızdır. Başta Japonya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde bizdekinden daha büyük şiddette depremler oluyor ancak bizdeki kadar can kaybı yaşanmıyor. İşte bizim bu noktada gerekli tedbirleri almamız, hiç istemiyoruz ama olası bir depremi en az hasarla atlatmak için ivedilikle yapılması gerekenleri yapmalıyız. Bunun için belediyemiz ve Oda’larımız amasız, fakatsız bir araya gelmeli ve ortak bir çalışma yürütmelidir. Elbette bu konuda yapılan çalışmalar var. Onları destekleyerek ve yeni çalışma programlarını devreye sokarak kentimizde yaşayan yurttaşlarımıza bu konuda kendilerinin güvende olduklarını hissettirmeliyiz.
Bu konuda gerek imar planında yapılması gereken değişiklikler, mevcut deprem yasasına uygun inşaatların yapılmasını ve o süreçte denetimlerin olması gereken şekilde yapılmasına katkı verilmesini sağlamak, en azından Milas Belediyesi için bir görev olduğu düşüncesindeyim. İşte bu toplantının amacı bu konuda ne kadar hazırız, neler yaptık, neleri yapmamız gerektiğini konuşmaktır.
Yeni, modern yaşam alanlarını oluşturmak, altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle yurttaşlarımıza mutlu, huzurlu ve güvenli konutlar inşa edilmesini sağlayarak bu kenti geleceğe taşıyabiliriz. Bunu da yalnızca Milas Belediyesi’nin tek başına başarması mümkün değildir. Sizlerin desteği, katkısı bizler için önemlidir.
İnsanlar, ekonomik sıkıntılar, geçim derdi, çocuklarının daha iyi eğitim alması ve daha iyi şartlarda yaşaması için kırsaldan kentlere göç ediyor. Bu göçü engelleme şansımız yok ancak ortalama nüfus artışını göz önüne alarak şehirleri hazırlayabiliriz. Yeni konut ve iş alanları, yeni sanayi siteleri, yeni eğitim ve sağlık kuruluşları için imar planında gerekli düzenlemeleri yapar, böylelikle yaşanacak sorunları en aza indirebiliriz. Cadde ve sokaklarımızı günübirlik nüfus ve araç yoğunluğuna göre değil, gelecek 10, 20 yıl sonrasına göre düzenleyebiliriz. Bunun için hazır olmalıyız” diyerek, nasıl bir ortak çalışma yürütülmesi gerektiği konusunda sözü, Oda temsilcilerine bıraktı.
Toplantıya katılan Oda temsilcileri, kendi alanlarıyla ilgili görüşlerini ortaya koyarak ortak bir çalışma fikrine açık olduklarını belirttiler ve böyle düşünmesinden dolayı Mutlu’ya teşekkür edip başarılar dilediler.