BAKIŞ Haber –
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim’de kapılarını ziyaretçilere açtı. “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla gerçekleştirilen fuarda, 81 ilin özgün ürünleri tanıtıldı. Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), fuarda Coğrafi İşaretli Milas ürünlerini tanıtarak ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Fuara katılan MİTSO, Milas’ın coğrafi işaretli zeytini, zeytinyağı, Milas böreği ve sabunu gibi ürünlerini sergiledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu, ziyaretçilere ürünler hakkında bilgi verdi.
Fuarda ayrıca, Eski Dışişleri Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla standını ziyaret ederek Milas’ın coğrafi işaretli ürünlerini tattı. Zeytin, zeytinyağı ve Milas böreği gibi ürünler hakkında detaylı bilgi alan misafirlere, bölgenin ürünleri tanıtıldı.
YÖREX Fuarı, 9-13 Ekim tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenleniyor ve 400’ün üzerinde katılımcı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel ürünleri tanıtmayı amaçlıyor.