Melih KAŞKAR –
Milas’ın tarihi kent dokusu içinde önemli miras yapılardan biri olan Sakarya İlkokulu’nda uzun süredir gündemde olan çatı sorununun çözümü için adım atıldı. Restorasyon sürecinde yaşanan gecikmeler ve üç kez sonuçsuz kalan ihale girişimlerinin ardından çatı onarımına nihayet başlandı.
Okulun tescilli binasında yaşanan sorunlar, geçtiğimiz yılın başında etkili olan yoğun yağışlarla daha da belirgin hale gelmişti. Çatıda meydana gelen hasarlar ve saçak dökülmeleri nedeniyle bina güvenlik gerekçesiyle kullanıma kapatılmış, öğrenciler diğer binada ikili eğitim sistemiyle derslerine devam etmek zorunda kalmıştı.
Kaymakam Mustafa Ünver Böke, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliği’nin ortak girişimleriyle başlatılan onarım çalışmalarının yaklaşık iki ay sürmesi bekleniyor. Yetkililer, Kasım ayı itibariyle öğrencilerin yeniden tekli öğrenime geçeceğini duyurdu.
Okul Aile Birliği Başkanı Melih Kaşkar, velilerin bu süreçteki sabrına ve işbirliğine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın can güvenliği, sağlığı ve eğitiminin kesintisiz devam etmesi bizim önceliğimizdi. Çatı sorununun çözülmesi hepimiz için umut verici. Ancak bununla birlikte restorasyon çalışmalarının da bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Böylece bu tarihi eğitim binamız daha sağlıklı, düzenli ve verimli kullanılacak ve hak ettiği görünüme kavuşarak yaşatılacaktır” dedi.
Yürütülen bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Sakarya İlkokulu’nda sadece güvenli bir eğitim ortamı sağlanmış olmayacak, Okul aynı zamanda, Milas’ın tarihi kent dokusu içindeki miras eserlerden biri olarak tarihsel – kültürel zenginliklerimiz arasındaki yerini layığıyla almış olacak.






