BAKIŞ Haber –
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 13 ilçede kurulu 40 istasyon, 160 araç ve 521 personelle 2025 yılı boyunca vatandaşların can ve mal güvenliği için 7 gün 24 saat görev yaptı. Büyükşehir İtfaiyesi, yıl boyunca toplam 4 bin 811 itfai olaya müdahale ederek önemli bir sorumluluğu yerine getirdi.
2025 yılı verilerine göre, itfaiye ekiplerinin en fazla müdahale ettiği olayların başında ot, anız ve orman yangınları geldi. Yıl içerisinde 2 bin 165 ot-anız ve orman yangınına müdahale edilirken, 586 trafik kazası ve kurtarma, 751 hayvan kurtarma, 246 su baskını, 380 konut yangını, 125 işyeri yangını, 278 araç yangını ve 349 diğer itfai olayı kayıtlara geçti.
Binlerce Vatandaşa Yangın Güvenliği Eğitimi
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yalnızca yangın ve afetlere müdahale etmekle kalmadı, önleyici çalışmalar kapsamında önemli bir eğitim faaliyeti de yürüttü. 2025 yılı içerisinde 63 bin 546 vatandaşa temel yangın güvenliği eğitimi verilirken, 3 bin 401 işletme yangın güvenliği tedbirleri ve baca temizliği başta olmak üzere denetimlerden geçirildi.
Başkan Aras: “Muğla’yı Afetlere Karşı Daha Güçlü Hale Getiriyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, itfaiye teşkilatının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Başkan Aras, Muğla’nın coğrafi yapısı ve risk haritası dikkate alınarak itfaiye teşkilatının her geçen gün daha da güçlendirildiğini ifade etti.
Aras, “Personel kapasitemizi artırırken, son teknolojiye sahip araç ve ekipmanlarla itfaiyemizi donatıyoruz. Yangın, trafik kazası, sel, deprem ve benzeri afetlere karşı daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek için filomuza 64 itfaiye aracı ve 8 itfaiye arazözü kazandırıyoruz” dedi.
“Erken Müdahale Hayat Kurtarıyor”
Özellikle yaz aylarında artan orman yangını riskine dikkat çeken Başkan Aras, hazırlıkların yıl boyunca titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayarak, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını söyledi. Aras, amaçlarının can ve mal kaybını en aza indirerek vatandaşların kendilerini her koşulda güvende hissetmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.
“Güçlü İtfaiye, Güçlü Şehir”
İtfaiye personelinin gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görev yaptığını belirten Başkan Aras, “İtfaiye ekiplerimiz yalnızca yangınlarda değil, her türlü afet ve acil durumda vatandaşlarımızın yanında yer alıyor. Zorlu koşullarda hayatlarını riske atan tüm itfaiye personelimize teşekkür ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü itfaiye teşkilatı, güçlü şehir anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.




