BAKIŞ Haber –
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve oğlu Doruk Topuz’un da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. 13 ilde düzenlenen operasyonun, sahte ihale evrakları ve İş Deneyim Belgeleri üzerinden yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği açıklandı.
Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20 Ekim 2026 sabahı erken saatlerde operasyon düzenlendi. Polis ekipleri belediye binasında arama yaparken, binanın giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
“Rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddialarını da içeren soruşturmada, toplam 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ile oğlu Doruk Topuz’un da aralarında bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.
SORUŞTURMANIN ODAĞINDA SAHTE İHALE EVRAKLARI VAR
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın Milas Belediyesi’ne sunulan sahte ihale evrakları ve bu evraklara dayanılarak düzenlenen İş Deneyim Belgeleri üzerinden yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamaya göre, 34 farklı şirkete ait 35 ihale evrakının gerçeğe aykırı şekilde düzenlendiği tespit edildi. Bu başvurular kapsamında 32 şirkete ait 33 İş Deneyim Belgesi’nin belediye tarafından onaylandığı bildirildi.
Soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişinin incelemelerinde, şirketlerin başvuru dosyalarında çeşitli benzerlik ve tutarsızlıklar belirlendi. Belgelerdeki banka hesap numaraları, vergi kimlik numaraları ve IBAN bilgilerinin aynı olduğu; SGK hizmet dökümlerindeki çalışan ve maaş bilgilerinin örtüştüğü kaydedildi.
Ayrıca şirket evraklarında mali müşavir bilgilerinin aynı olmasına rağmen sicil numaralarının farklı olduğu, bazı belgelerdeki isimler aynı olmasına karşın imzaların farklılık gösterdiği ve banka dekontlarında yazıyla belirtilen tutarlarla rakamla yazılan tutarların uyuşmadığı ifade edildi.
Geçici kabul tutanaklarında da tarihlerin farklı olmasına rağmen imzaların aynı konum ve biçimde yer aldığı, bazı imzaların fotokopi niteliği taşıdığı ve belgelerin kopyalama yöntemiyle çoğaltıldığı yönündeki tespitler başsavcılık açıklamasında yer aldı.
MİLYARLARCA LİRALIK İHALE BEDELİ
Başsavcılığın açıklamasında, yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği belirtilen işlere ilişkin ihale bedellerinin toplamının 2 milyar 579 milyon 555 bin 355 TL olduğu bildirildi.
Kamu İhale Kurumu’ndan edinilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, sahte başvuru evraklarıyla elde edilen İş Deneyim Belgelerini kullanan 8 farklı şirketin kamu ihaleleri de dahil olmak üzere toplam 25 ihaleye katıldığı belirtildi. Söz konusu ihalelerin toplam bedelinin ise 3 milyar 714 milyon 262 bin 711 TL 18 kuruş olduğu açıklandı.
Ayrıca şirketlerin bu belgeler aracılığıyla doğrudan veya dolaylı olarak toplam 342 milyon 880 bin TL sermaye artırımına gittiklerinin tespit edildiği kaydedildi.
13 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Muğla merkezli operasyonların Adana, Ankara, Bursa, Elazığ, Hakkari, İstanbul, Gaziantep, Kilis, Kocaeli, Manisa, Van ve Ordu’nun da aralarında bulunduğu 13 ilde gerçekleştirildiği bildirildi.
Başsavcılık açıklamasında, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, oğlu Doruk Topuz ve diğer şüpheliler hakkında; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme veya örgüte üye olma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, kamu kurumlarını araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve resmî belgede sahtecilik suçlamaları kapsamında soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
20 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarda 35 şüpheliden 29’unun yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.
Soruşturma sürerken, şüpheliler hakkındaki iddiaların yargı süreci içerisinde değerlendirileceği belirtildi.




