Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünü sağlamak amacıyla atıksu arıtma tesisi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar sayesinde Muğla’daki arıtma kapasitesi %61 oranında artırılarak, 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek seviyeye ulaştı.
Muğla’nın yerleşik nüfusu 1 milyon 82 bin iken, turizm sezonunda bu rakam önemli ölçüde artış gösteriyor. Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi önemli turizm merkezlerine sahip olan kentte, hizmetler turizm sezonu göz önünde bulundurularak planlanıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla atıksu arıtma kapasitesi 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek seviyeye çıkarıldı. Özellikle Bodrum ve Fethiye’de yapılan yeni arıtma tesisi ve kapasite artış çalışmalarıyla, atıksu kaynaklı çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçildi.
MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde bulunan 32 atıksu arıtma tesisi ve toplam 319 bin 697 metreküp kapasite ile hizmet veriyor. Bu tesislerde günlük 187 bin metreküp su arıtılarak doğaya geri kazandırılıyor. Ayrıca, 30 tesiste ileri biyolojik arıtma yapılarak elde edilen su, yeşil alanların sulamasında kullanılıyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çevreci yatırımlarla Muğla’ya hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, suyun korunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Aras, “Bizim en büyük önceliğimiz, dünya kenti olan Muğla’mızın doğal güzelliklerini ve insan yaşamının kaynağı olan suyumuzu korumaktır. İleri biyolojik arıtma tesislerimizde atıksuyu arıtarak yeşil alanların sulamasında kullanıyoruz. Böylelikle, bu suyun denizlerimize zarar vermesini engelliyor ve tasarruf sağlıyoruz. İhtiyaç duyulan bölgelerde yeni arıtma tesisi yatırımları için proje çalışmalarımız devam ediyor. Muğla’nın her noktasında arıtma hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. Yılın 6 ayı boyunca kentimize gelen misafirlerle birlikte 5 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Bu nedenle çevrenin korunması için büyük gayret sarf ediyoruz. Arıtma tesislerimizin iyileştirilmesi ve yeni tesislerin hayata geçirilmesi yönünde projelerimiz bulunuyor” dedi.




