BAKIŞ Haber –
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da düzenlenecek törenlerle anılacak.
Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek anma programı, 10 Kasım 2025 Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayacak.
Atapark’ta çelenk sunma töreni
Anma etkinliklerinin ilk durağı Milas Atapark’taki Atatürk Anıtı olacak.
Saat 09.00’da başlayacak törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Milas Belediyesi ve ilçedeki kurum ve kuruluşlar adına anıta çelenk sunulacak.
Şehit ve gazi dernekleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının da katılım göstereceği törende, Milas halkı Ata’sına olan sevgi ve saygısını bir kez daha gösterecek.
9’u 5 geçe Milas’ta hayat duracak
Atatürk’ün ebediyete uğurlandığı saat olan 09.05’te, Milas genelinde sirenler çalacak.
İki dakikalık saygı duruşu sırasında tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da hayat duracak, bayraklar gün batımına kadar yarıya indirilecek.
Atapark’taki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erecek.
Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda anma programı
Çelenk töreninin ardından anma etkinlikleri, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda devam edecek.
Saat 09.20’de başlayacak programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapılacak.
Milas’taki öğrenciler, Ulu Önder’e duydukları sevgiyi şiirlerle ve oratoryo gösterisiyle ifade edecek.
Milas Belediyesi, 10 Kasım anma programı kapsamında kent genelinde çeşitli hazırlıklar yaptı.
Saat 09.05’te Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek saygı duruşunun şehir genelinde duyulabilmesi için ses sistemleri kontrol edilerek hazır hale getirildi.
Anıt çevresi Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılırken, gün boyunca belediye hoparlörlerinden “Gençliğe Hitabe”, “10. Yıl Nutku” ve Atatürk temalı marşların yayınlanacağı belirtildi.
Milaslı vatandaşlar, 10 Kasım Pazartesi günü Ata’ya olan minnetini bir kez daha göstermek üzere tören alanlarında bir araya gelecek.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 87’nci yılında Milas’ta saygı, sevgi ve özlemle anılacak.



