BAKIŞ Haber –
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı, Marmaris Belediyesi üzerinden yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İl Başkan Yardımcısı Tevfik Kahraman ve beraberindeki 9 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.
Yapılan yazılı açıklamada, sürecin başından itibaren suçlamaların somut bilgi ve belgelere dayanmadığının savunulduğu belirtilerek, yürütülen incelemeler sonucunda bu durumun netlik kazandığı ifade edildi.
Açıklamada, olayın münferit bir durum olmasına rağmen bilinçli şekilde büyütülerek siyasallaştırıldığı öne sürüldü. Özellikle imar uygulamaları üzerinden yürütülen sürecin hukuki olmaktan çıkarılıp siyasi bir operasyona dönüştürüldüğü iddia edildi.
CHP Muğla İl Başkanlığı, soruşturma sürecinde kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığını ve Kahraman’a yönelik itibar zedeleyici girişimlerde bulunulduğunu savunarak, “Gerçekler bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verdi.
Açıklamada ayrıca, partinin Kahraman’ın masumiyetine başından bu yana inandığı vurgulanırken, yerel yönetimlere yönelik karalama girişimlerine karşı durmaya devam edileceği belirtildi.
CHP Muğla İl Başkanlığı, sürece destek veren partililere ve Muğla halkına teşekkür ederek, adalet ve hakikat vurgusu yaptı.



