• Künye
  • Gizlilik Sözleşmesi
  • Reklam
Salı, Mart 28, 2023
  • Giriş Yap
Milas Haber
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • Kategoriler
    • Gündem
    • Bohça
    • Kültür & Sanat
    • Bir Satır
    • Spor
  • Köşe Yazıları
    • A. Kemal KAŞKAR
    • Dr. Kahraman KARAİSAOĞLU
    • Eczacı Bengi MERGEN (E.)
    • Hüseyin AÇAR
    • Doç. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER
    • Yılmaz Kaya AYLANÇ
    • Melih KAŞKAR
    • Dr. Halise Heves ÖZYILMAZ
    • Dr. İlknur GENÇOĞLU YILDIRIM
    • Begüm AYDINALP
  • İletişim Bilgilerimiz
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • Kategoriler
    • Gündem
    • Bohça
    • Kültür & Sanat
    • Bir Satır
    • Spor
  • Köşe Yazıları
    • A. Kemal KAŞKAR
    • Dr. Kahraman KARAİSAOĞLU
    • Eczacı Bengi MERGEN (E.)
    • Hüseyin AÇAR
    • Doç. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER
    • Yılmaz Kaya AYLANÇ
    • Melih KAŞKAR
    • Dr. Halise Heves ÖZYILMAZ
    • Dr. İlknur GENÇOĞLU YILDIRIM
    • Begüm AYDINALP
  • İletişim Bilgilerimiz
No Result
View All Result
Milas Haber
No Result
View All Result
Ana Sayfa Gündem

Bodrum’da yardım malzemeleri ihtiyacın üstüne çıktı …

Milas Bakış Gazetesi Yazar: Milas Bakış Gazetesi
7 Ağustos 2021
in Gündem
0
0
SHARES
0
VIEWS
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

BAKIŞ Haber –
Bodrum’da yaşanan orman yangını nedeniyle, hem evlerinden tahliye edilen vatandaşların hem de sahada görev yapan ekiplerin ve gönüllülerin ihtiyaçları doğrultusunda kabul edilen malzemeler yeterli seviyeyi aştı. Bodrum Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Aras bugünden itibaren malzeme yardımı kabul edilmeyeceğini açıkladı.
31 Temmuz günü Milas İlçesi Beyciler Mahallesinden başlayan ve Bodrum’un Mumcular Mahallesine ulaştıktan sonra Kisebükü sırtlarına kadar dayanan orman yangınının ilk gününden bu yana Bodrum halkı adeta yardım için seferber oldu.
Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, toplanan yardım malzemelerinin koordineli bir şekilde dağıtıldığı Mumcular Mahallesi’ndeki yangın koordinasyon merkezini ziyaret etti.
KAYMAKAM YILMAZ:”İSTEYEN NAKDİ YARDIMDA BULUNABİLİR”
Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un eşlik ettiği ziyarette çalışamalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Yılmaz ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yangınların başladığı süreçten itibaren, ihtiyacımız olan lojistik konusunda gerçekten vatandaşlarımız çok duyarlı davrandı. Oluşturulan malzeme toplama merkezlerimizde ihtiyacımızın çok üstünde malzeme var. Bugün itibariyle gıda ve malzeme alımlarını ikinci bir duyuru yapana kadar durdurduk. İhtiyaç fazlası gıdalar israfa yol açıyor. Biz kurumlar, ihtiyaç duyulan malzemelerin duyurusunu yapana kadar merkezlerimize malzeme getirmemelerini rica ediyoruz. Yardımda bulunacak vatandaşlarımız valiliğimiz ya da Bodrum Kaymakamlığımızın hesaplarına nakdi yardımda bulunabilirler. Bizler de bu nakdi yardımları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada kullanabilir ve yardımlar yerine daha uygun ulaşmış olur.”
BAŞKAN ARAS:”SOĞUTMALAR YAPILDI TAYAKKUZ HALİNDEYİZ”
Bölgemizde yaşanan mega orman yangınının ilk gününden bu yana gece gündüz çalışmaları sahada koordine eden Bodrum Belediye Başkan Ahmet Aras, bölgedeki son durumu şu sözlerle anlattı:
“Kaymakamımızla, orman şefimizle tekrar bölgeyi gezdik. Şu anda ciddi bir tehdit yok. Rüzgar doğuya dönerse belki yeniden bazı sıkıntılar olabilir ama şu an tamamen teyakkuzdayız. Nöbet tutan arkadaşlarımız buradalar. Sürekli devriye atıyorlar. Denizden de, Sahil Güvenlik Komutanlığı termal kamera ile bölgeyi izliyor. Aynı zamanda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün de bir söndürme botu bölgede hazır bekliyor. Polisimiz, Jandarmamız burada, Orman İşletme Müdürlüğümüzün ekipleri burada. Bir taraftan da bizim belediye ekiplerimiz, zabıtamız ve diğer ekiplerimiz burada şu anda görev yapıyorlar. Aynı zamanda bölgedeki yolların da genişletilmesi için ve şeritlerin açılması için de iş makinelerimiz şu anda çalışmakta.
Özellikle Ören’de olan yangın Bodrum’da oluyormuş gibi sosyal medyada, basında lanse edildiğini görüyorum. Bunlar dezenformasyondur. Onlara lütfen inanmayalım. Benim burada yaptığım açıklamaların hepsi tamamen resmi açıklamalardır. Çünkü gün boyu ben sahada dolaşıyorum. Ören’den Kissebükü’ne kadar olan alanda her zaman teyakkuzdayız ve konuya hakimiz.”
BAŞKAN ARAS, “DAYANIŞMA RUHU ÜST SEVİYEDE “
Lojistik yardımı konusunda vatandaşlara seslenen Başkan Aras, “Toplanan yardım malzemelerinin artık lk günden beri halkımız, bütün ülkemiz çok büyük bir dayanışma ruhuyla bizlere yardımlarını gönderdiler. Gıda, ilaç, malzeme, tekstil, ayakkabı her şey. İnanılmaz malzemeler geldi küçüklü büyüklü. Şu anda daha da tabi ki gelmeye devam ediyor. Bizim artık gıda, ilaç gibi malzemelere ihtiyacımız kalmadı. Şimdi artık o gelenleri tasnif etmekle uğraşıyoruz ki çok ciddi bir zaman alıyor. Bir an önce yaraları sarmamız lazım. O yüzden sizden ricam artık bize gıda, ilaç ve malzeme (ayakkabı,hijyen,tekstil) göndermeyin lütfen. Bunlar fazlasıyla var. Hatta biz burada kalanları yavaş yavaş başka yerlere kaydırmaya başladık. İşte Milas’a onlarda ihtiyacımız yok diyor. Yüzden lütfen artık bu yardımları keselim.” dedi.
GÜVENLE TATİLİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ
Bölgemizde bir risk kalmadığını açıklayan Başkan Aras, “Özellikle otellerimizde konaklayan, Bodrum’da tatillerini geçiren vatandaşlarıma tatilinizin güvende olduğunu söylemek isterim. Herkes huzur içinde rahatlıkla tatilini yapabilir. Bu konuda şu anda hiçbir tehdit yok. Bugüne kadar böyle bir şey söylememiştim ama bundan sonra artık güvenle Bodrum’da hayat sürdürebilirsiniz, tatilinizi yapabilirsiniz. Bu koyda dün hiçbir tekne yoktu ama bugün birçok mavi yolculuk ve özel tekne konuşlanmış bu akşam. Burada geceliyorlar. O yüzden buranın güvenli olduğunu da tekrar söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.
GÖNÜLLÜLERİN HEPSİ BİRER KAHRAMAN
Canla başla sahada yer alan gönüllü vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, hasar tespit çalışmalarına başlanacağını belirterek şunları söyledi:
“Gönüllülerimiz de çok aktif bir şekilde bize yangın söndürme faaliyetlerinde ve lojistik faaliyetlerde bize destek oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar. Artık bugün biraz daha kurumsallaşmaya doğru gitmek zorundayız. Hasar tespitlerine başlayacağımız için gönüllü arkadaşlarımıza çok fazla ihtiyaç olmadığını söylemek isterim. Arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepsi kahraman bizim için. Ancak şu anda yangın alanları var, daha fazla ihtiyacı olan yerler var. Özellikle gönüllülerin belki de o tarafa doğru intikal etmeleri daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.”


Önceki Haber

Kontrol altına alınmaya çalışılıyor… Görüntüler içler acısı…

Sonraki Haber

MİTSO, GEKA’DAN HAYVAN YEMİ, SAMAN VE ARI KOVANI DESTEĞİ İSTEDİ

Milas Bakış Gazetesi

Milas Bakış Gazetesi

Sonraki Haber

MİTSO, GEKA'DAN HAYVAN YEMİ, SAMAN VE ARI KOVANI DESTEĞİ İSTEDİ

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Popüler
  • Yorumlananlar
  • Son Eklenen

Milas Kaymakamlığı görevine Mustafa Ünver Böke getirildi

4 Şubat 2021

Jandarma’dan rüşvet operasyonu

15 Ekim 2020

Sitare-Osman Menteşe Çiftliği ile Kairos Zeytinevi’ne alkışlar!

14 Şubat 2020

Atatürk’ü anlamak!

15 Kasım 2019

Annesini kaybetmiş bir çocuğum artık …

2

Kiminizi kaybettiyseniz aynı … Ne ki ‘kör etsin’ gözlerinizi o ölüm …

2

Daha yaşanacak günler varken …

2

Yangınları nasıl yazsam?

2

“Kara Rapor 2022: Türkiye’nin tüm illeri kirli hava soluyor!”

24 Mart 2023

Milas Belediyesi’nin iftar yemekleri …

23 Mart 2023

Esentepe’de mutlu sona az kaldı …

23 Mart 2023

Süleyman Demirtaş: “Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini yaşayacağız!”

23 Mart 2023
Facebook Instagram RSS

1 Haziran 2018 Cuma günü yayın hayatına başlayan gazetemiz BAKIŞ; tarafsız, ilkeli, çağdaş ve dürüst yayıncılığı ilke edinmiştir. Aynı düşüncelerle 2019 Nisan ayında, dijital gazeteciliğe de adım atmıştır.

Yayın politikamız Atatürk ilkelerinden asla kopmadan, tarafsız ve ilkeli olarak yayın hayatını devam ettirmektir.

Takip Et

Kategoriler

  • A. Kemal KAŞKAR
  • Begüm AYDINALP
  • Bir Satır
  • Bohça
  • Doç. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER
  • Dr. Halise Heves ÖZYILMAZ
  • Dr. Kahraman KARAİSAOĞLU
  • Eczacı Bengi MERGEN (E.)
  • Genel
  • Gündem
  • Gündem|Son Dakika
  • Hüseyin AÇAR
  • İlknur GENÇOĞLU YILDIRIM
  • Köşe Yazıları
  • Kültür & Sanat
  • Melih KAŞKAR
  • Spor
  • Yılmaz Kaya AYLANÇ

© 2020 Milas Bakış Gazetesi - Tüm hakları saklıdır. Powered by Fikir Tasarım.

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • Kategoriler
    • Gündem
    • Bohça
    • Kültür & Sanat
    • Bir Satır
    • Spor
  • Köşe Yazıları
    • A. Kemal KAŞKAR
    • Dr. Kahraman KARAİSAOĞLU
    • Eczacı Bengi MERGEN (E.)
    • Hüseyin AÇAR
    • Doç. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER
    • Yılmaz Kaya AYLANÇ
    • Melih KAŞKAR
    • Dr. Halise Heves ÖZYILMAZ
    • Dr. İlknur GENÇOĞLU YILDIRIM
    • Begüm AYDINALP
  • İletişim Bilgilerimiz

© 2020 Milas Bakış Gazetesi - Tüm hakları saklıdır. Powered by Fikir Tasarım.

Hoşgeldin!

Hesabına giriş yapabilirsin.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Giriş Yap

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Giriş Yap