BAKIŞ Haber –
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, 7-10 Şubat 2025 tarihleri arasında il genelinde gerçekleştirdiği narkotik operasyonlarında uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vurdu. Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen 9 operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 15 kişi hakkında adli işlem yapıldı.
Operasyonlarda Ele Geçirilen Maddeler
Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve diğer deliller şöyle sıralandı:
• 47 gram sentetik kannabinoid (Bonzai)
• 8,3 gram metamfetamin
• 4,3 gram kokain
• 2,2 gram esrar
• 174 adet sentetik ecza
• 10 adet A4 kâğıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (Bonzai)
• 3250 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para
6 Kişi Tutuklandı
Operasyonlar kapsamında:
• 9 şahıs, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan,
• 6 şahıs, “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak” suçundan adli işleme tabi tutuldu.
Adli işlemler neticesinde:
• 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
• 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
• 6 kişi hakkında işlem yapılarak serbest bırakıldı.
Emniyetten Uyarı ve Kararlılık Mesajı
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu suçlarıyla mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirterek, “Toplumun huzurunu ve gençlerimizin geleceğini tehdit eden uyuşturucu ticaretine karşı çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlılık göstermesi ve şüpheli durumları bildirmesi büyük önem taşımaktadır” açıklamasında bulundu.
Muğla Emniyeti’nin başarılı operasyonları, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen mücadelenin etkin bir şekilde devam edeceği vurgulandı.



