BAKIŞ Haber –
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği, 6-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 16. Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Toyu için hazırlıklarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda üyeler, toy öncesi yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
Başkan Kiriş, yaptığı açıklamada tüm üyeleri ve Yörük kültürüne gönül verenleri etkinliğe davet ederek, “Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından katılım için araç tahsis edildi. Toya katılmak isteyenlerin gerekli bilgileri yönetim kurulu üyemiz Zafer Özkan’a iletmelerini rica ediyorum. Hep birlikte ailece katılarak, bu kültürel mirasımızı yaşatmamız büyük önem taşıyor.” dedi.
Dernek üyeleri de açıklamanın ardından, Yörük Toyu’nun kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Muğla’da düzenlenecek etkinlikte, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve yurt dışından gelen Yörük-Türkmen toplulukları bir araya gelecek. Toy boyunca halk oyunları, müzik gösterileri, yöresel lezzetler ve geleneksel etkinlikler katılımcılara sunulacak.




