BAKIŞ Haber –
Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, Bodrum’da bir dizi temaslarda bulundu. Akbulut, beraberinde MGC Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Vuranlar ve MGC Bodrum Temsilcisi Selda Öztürk ile birlikte yerel basın kuruluşlarını ziyaret ederek hem “hayırlı olsun” dileklerini iletti hem de basının sorunlarını gündeme taşıdı.
May Ajans’a ziyaret
Akbulut’un ilk durağı, kısa süre önce yeni adresine taşınan May Ajans oldu. Ajans sahibi ve MGC üyesi Ayşegül Ülke’yi tebrik eden Akbulut, ajans çalışanlarına da kolaylıklar diledi.
Ekspres Gazetesi’nde basının sorunları masaya yatırıldı
Ardından Bodrum’da yarım asrı aşkın süredir günlük yayın yapan Ekspres Gazetesi’ni ziyaret eden Akbulut, gazetenin sahibi Mehmet Özalın ile bir araya geldi. Görüşmede yerel basının karşılaştığı güçlükler ve çözüm yolları üzerine değerlendirmeler yapıldı, gündeme dair konular ele alındı.
Xbodrum.com’a başarı dileği
MGC Başkanı Akbulut’un ziyaret programındaki bir diğer durak ise yayın hayatına yeni başlayan xbodrum.com oldu. İnternet sitesinin ekibini tebrik eden Akbulut, yeni girişimlerin yerel basına dinamizm kattığını söyledi.
“Gazeteciler toplumun hafızasıdır”
Ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Akbulut, basının yalnızca haber aktarmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumun belleğini oluşturan önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı.
“Muğla’nın her köşesinde gazeteci arkadaşlarımız büyük özveriyle çalışıyor. Onların yanında olmak, sorunlarına çözüm aramak Cemiyetimizin asli görevlerinden biridir. Basın emekçileri, tarihe not düşerek toplumsal belleğin korunmasına katkı sunuyor. Mesleğimizde dayanışma ve birlik bu yüzden çok kıymetli” dedi.
Motofest’te plaket takdimi
Bodrum’daki temaslarının ardından 2. Uluslararası Motofest’in Gümbet’teki açılış törenine katılan Akbulut’a, Motofest Organizasyon Komitesi Başkanı Selim Turan tarafından plaket takdim edildi.




