BAKIŞ Haber –
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangınlara karşı alınması gereken önlemler konusunda orman köylerinde kapsamlı bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Yangın sezonunda sahada aktif mücadele veren ekipler, kış aylarında da önleyici çalışmalar kapsamında köylerde bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor.
2026 yılı köy bilgilendirme toplantıları Ocak ayında başlarken, bu kapsamda Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür de Fethiye’nin İnlice Köyü’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Köy sakinleriyle bir araya gelen Ülküdür, yılın büyük bölümünün yangınlarla mücadeleyle geçtiğini belirterek, kış aylarının ise önleyici çalışmalar için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Bölge Müdürü Ülküdür, yaptığı konuşmada, “Yangın mevsiminde sahada yoğun bir mücadele veriyoruz. Ancak en az bunun kadar önemli olan bir diğer boyut da yangın çıkmadan önce alınacak tedbirlerdir. Bu nedenle kış aylarında köylerimizde vatandaşlarımızla buluşarak hem bilgilendirme yapıyor hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi. Ayrıca, yangın söndürme çalışmalarında orman ekiplerine destek veren köy halkına teşekkür etti.
Öğrencilere de yangın bilinci kazandırılıyor
Toplantının ardından Muğla OBM heyeti İnlice Köyü İlkokulu’nu da ziyaret etti. Burada öğrencilere ormanın ekosistemdeki önemi ve orman yangınlarının neden olduğu zararları anlatan kısa bir film izletildi. Program sonunda Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, OYM Şube Müdürü Fedai Erdemli ve Fethiye Orman İşletme Müdürü Hakan Duman öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Toplantılar yangın sezonuna kadar sürecek
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün köy bilgilendirme toplantılarının yangın sezonu öncesine kadar devam edeceği bildirildi. Program kapsamında Muğla ve Aydın illerindeki 12 Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı tüm orman köylerinde bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Yetkililer, bu toplantılarla hem yangın riskinin azaltılmasının hem de orman-vatandaş iş birliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti.




