A. Kemal KAŞKAR –
Milas Ovası Sulama Projesinin, kamulaştırma sorunlarından dolayı yapılamayan bölümlerinde yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.
AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz, yaptıkları ortak açıklamada, proje ihalesinin DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nce 21 Ekim 2024 tarihinde yapıldığını, ihale ile Milas Ovası Sulaması sahasında yer alan ve kamulaştırma sorunlarından dolayı yapılamayan 164 ha sulama sahasının eksik kalan imalatlarının tamamlanacağını belirterek, “Söz konusu sahanın pompajlı borulu sistem ile sulanabilmesi amacıyla regülasyon havuzu ve sulama şebekesi imalatları yapılacaktır. Sulama projesinin sözleşmesi 5 Aralık 2024 tarihinde imzalanmış olup en kısa sürede çiftçilerimizin kullanımına sunulacaktır” dediler.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve emeği geçen bürokratlara teşekkür ve projenin çiftçilerimize hayırlı olması dilekleri ile süren açıklama, “Muğlamıza yatırım ve hizmet getirmek için kesintisiz olarak çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de alıyoruz. Muğlamıza her alanda çok sayıda yatırım kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz” denilerek tamamlandı.