BAKIŞ Spor Haber –
15 Haziran Pazar günü Milas Sakarya Ortaokulu Spor Kulübü karate sporcuları, büyük bir heyecana sahne olan kuşak terfi imtihanında ter döktü. Milas Yeni Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen sınava 83 sporcu katılırken, etkinlik sporcular kadar aileler tarafından da büyük coşkuyla karşılandı.
Yeni yapılanma sürecinde olan kulübün başkanı ve başantrenörü Sensei Gazi Mustafa Yazıcıoğlu ile başkan yardımcısı Rümeysa Sabazın’ın öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, kulübün en eski sporcularından 2. Dan sahibi Nadir İbrahim Gül ve 1. Dan sahibi Sevginur Buldan da görev aldı. Hem çocuklara olan sevgileri hem de özverili çalışmalarıyla dikkat çeken antrenörler, Milaslı ailelerin takdirini topladı.
Karate Başantrenörü Gazi Mustafa Yazıcıoğlu, sınav sonunda yaptığı konuşmada, kulübün kurucularından İbrahim Şahin’e ve Milas İlçe Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu’ya destekleri ve salonun kapılarını açtıkları için teşekkür etti. Yazıcıoğlu konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” sözleriyle noktaladı.
Yazıcıoğlu, sporcularda yalnızca fiziksel gelişimi değil, aynı zamanda milli ve manevi değerleri de temel alan bir eğitim anlayışı benimsediklerini belirterek, “Amacımız sadece iyi bir sporcu değil, vatana ve millete faydalı bireyler yetiştirmektir” dedi.
Etkinlik sonunda kuşak atlamaya hak kazanan sporcular başarılarını gururla kutlarken, tribünlerdeki aileler alkışlarla çocuklarını destekledi. Milas’ta karateye olan ilginin giderek arttığını gösteren bu sınav, aynı zamanda sporun birleştirici gücünü de ortaya koydu.




